🔶تجدد رمانتيك و علوم شاهي🔶
2025-02-04چگونه سیاست، هنر را بر ضد خود می شوراند؟
2025-02-04📝 يادداشت دكتر نعمت الله فاضلي با عنوان چرا قانعی راد را فراموش نکنیم؟
✅ ۲۴ خرداد ۹۸
🔵 یک سال از درگذشت استاد محمد امین قانعی راد گذشت. در این یک سال درباره او سخن ها گفتند و گفتیم. باز هم خواهند گفت و خواهیم گفت. می دانید چرا؟
✅ قانعی راد، رادمرد بود. او اگرچه در همین سیستم آموزشی و آموزش عالی ایران پرورش یافت، اما از جمله آن اکثریت تحصیلکردگان صاحب مدرک نبود که خود را تسلیم دانش رسمی کند.
🔻او دانش انتقادی خودش را ابداع کرد تا بتواند در خدمت هدف های انتقادی باشد و آرمان های انسانی و دموکراتیک را پی جوید.
🔻قانعی راد، جامعه شناس بود؛ کسی که جامعه شناسی را برای جامعه اش می خواست و نه برای نان درآوردن و نان خوردنش.
🔻قانعی راد، از جامعه شناسی و دانشگاه آموخت و به همه یاد داد که جامعه شناسی صرفا ابزاری برای ارتقا شغلی و منزلتی نیست، و زندگی اش را صرف گسترش نهادي مدنی به نام انجمن جامعه شناسی ایران کرد؛ و آن را گسترش و قوام و دوام داد.
🔻قانعی راد، راد مردی بود و شد که به درون سیستم رسمی راه یافت اما مرد سیستمی نشد بلکه تلاش کرد تا از راه «همکاری انتقادی» میان دولت و جامعه بایستد و به تعبیر مقصود فراستخواه کنشگر مرزی شد، کنشگری که میان دیوان دولت و ایوان ملت نشست و اندیشید.
🔻قانعی راد، اندیشه ورزی بود بهنگام و برای همین روزها و سال های ما، زمانه ای که الگویی برای تفکر مستقل و انتقادی، تفکر انسانی و اخلاقی نیاز مبرم آن است.
🔻قانعی راد خود را ملبس به روی و ریا نکرد تا قدرت اداری و سیستمی اش را به رخ بکشد و در جایگاه مدیریت از هر مجالی برای رزومه سازی و عالم نمایی دروغین بهره جوید. همین صداقت و راست کرداری و درست آیینی او نیاز ماست.
🔵 قانعی راد، را نباید و نمی توان فراموش کرد، چرا که ارزش های انسانی و دانشگاهی را نمایندگی کرد که امروزه در دانشگاه ما جایش خالی است.
او را هر روز و هر سال یاد می آورم و یاد می آوریم تا اخلاق، دانش و دانشگاه در معنای راستین و اصیل آن فراموش نشود.
🍀یاد و نامش پاینده باد.